Adas vänner

Ada

Vi är ett litet gäng som äger vår Bavaria tillsammans i ett båtlag. Båtlaget bildades redan 1982 och då med en Comfort 32 i Jugoslavien (nuvarande Kroatien). Jag tror att det är bara en eller två personer som varit med från början.När kriget bröt ut, var det ett par medlemmar som smet in i Jugoslavien och fritog båten över till Grekland via Italien.

Laget består egentligheten av 10 hela andelar varje hel andel garanterar 2 veckors segling men några har bara halva andelar och har följaktligen bara en vecka garanterat. Dessutom har ju alla rätt att överta lediga veckor samt veckor utanför säsongen.

Vi träffas i oktober - november varje år då vi går igenom vad som behöver åtgärdas samt budgeterar och väljer styrelse.För närvarande är vi 6 Göteborgare, 6 Stockholmare, 2 Värmlänningar samt en svensk Italienare.

Personligen skulle jag föredra om det bara existerade hela andelar (10) det är väl en målsättning på lite sikt men det är svårt att påverka i någon större utsträckning.

Laget fungerar mycket bra trots så många olika personer men det har givetvis funnits perioder då det har gnisslat lite.

År 2006 sålde vi Comforten och köpte Bavarian ny i Italien. Det var ett projekt som var nästan omöjligt men trots allt klarade vi det. Jag tror att det inte var mindre än sex medlemmar som hoppade av i samband med båtbytet. Men det kom snabbt in nya bra personer.

Nackdelar:

Fördelarna överväger faktiskt.

Det finns säkert massor att tillägga men det får kanske räcka så här tills vidare. Dessutom finns det ju en del info på hemsidan också.

Kjell Bytoft